1/16/2013

Espanjalainen Perunamunakas

Eli Tortilla de patatas

Tortilla on hyvin yleinen espanjalainen tapasruoka. Lämpimänä se on loistava lounasruoka ja kylmänä sopii hyvin välipalaksi.

3 hengelle


5 raakaa perunaa
1 sipuli
15 cm pätkä purjoa
3 valkosipulinkynttä
2 rkl (oliivi)öljyä
5 kananmunaa
1 tl suolaa
(mausteita oman maun mukaan, esim oregano ja basilika sopivat hyvin)





1. Kuori perunat ja pilko ne sekä purjo pieniksi paloiksi. Hienonna joukkoon sipuli ja valkosipuli.
2. Kypsennä seosta pannulla kuumassa rasvassa ja muista käännellä koko ajan. (sipulit palavat helposti ja maistuvat sitten pahalta) Jätä seos hetkeksi hautumaan kannen alle miedolle lämmölle.
3. Sekoita kulhossa munat, suola ja mausteet. Kaada munaseos pannulle perunaseoksen päälle. Jätä munakas hyytymään miedolla lämmöllä kannen alla.
(4. Kun munakas on hyytynyt, kaada se tarjoiluastialle ja ripottele päälle esimerkiksi ohuita purjosiivuja, mustia oliiveja tai persiljaa.)

Perunaseoksen joukkoon sopivat myös mukaan esimerkiksi paprika ja pekoni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti