1/31/2013

Vadelmainen Pannacotta

Kultani on kinunnut kohta ikuisuuden että ostaisimme pannacotat. Halusin mielummin tehdä ne itse.

Sain ohjeen pohjan upeasta blogista. Muokkasin sitä kuitenkin omiin tarkoituksiini sopivaksi.


Vadelmakuorrutuksen voi tehdä millä tahansa marjoilla, esimerkiksi mansikka ja mustikka sopivat ihan yhtä hyvin.

8 hengelle

Vadelmakerros
400 g pakastevadelmia
2 dl sokeria
1 dl vettä
2 liivatelehti

Pannacotta
6 dl kermaa
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä


1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen kahteen eri kulhoon.

Vadelmakerros
1. Laita hella kuumenemaan ja kaada vadelmat, sokeri sekä kylmä vesi kattilaan.
2. Kiehuta ja sekoita n. 5 minuuttia
3. Lisää liivatelehdet joukkoon ja sekoita. Kiehauta alle minuutiksi vielä kerran.
4. Laita ihan hetkeksi hetkeksi kattila sivuun jääähtymään. (n. 1 min)
5. Kaada vadelmaseos pyöreisiin matalapohjaisiin kuppeihin tai laseihin ja laita jääkaappiin jäähtymään ainakin tunniksi ennen kun teet seuraavan kerroksen.

Pannacotta
1. Laita hella lämpenemään ja lisää kattilaan kerma, sokeri ja vaniljasokeri.
2. Kiehuta kermaseosta n. 15 minuuttia mahdollisimman matalalla lämpötilalla.
3. Lisää lämpötilaa, jotta seos kiehuu kunnolla ja lisää liivatelehdet. Sekoita huolellisesti.
4. Ota kattila hellalta ja anna jäähtyä ihan hetken. (n. 1 min)
5. Kaada pannacotta vadelmakerroksen päälle kuppeihin.

6. Anna jähmettyä mielellään seuraavaan päivään.
7. Kumoa pannacotta lautaselle kun tarjoilet
Jos tahdot tarjoilla pannacotan  mielummin suoraan kupeista, tee pannacotta ensin pohjalle ja sitten vasta vadelmakerros päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti