3/27/2013

Äidin ihanat jauhelihapihvit ja sipulirenkaat

Yksi asia, missä kukaan ei voita äitiäni: jauhelihapihvien ja lihapullien teko. Viimein sain häneltä ihanan reseptinsä parhaisiin jauhelihapihveihin ikinä! Tein sellaisia sitten eilen illalla ja mies oli ihan myyty.
Sopii parhaiten perunamuusin kanssa.

2-3 hengelle


1 paketti naudan jauhelihaa
1 purkki kermaviiliä
1 pussi ranskalaista sipulikeittoa
2 kananmunaa
mustapippuria
2 sipulia





1. Laita uuni lämpenemään n. 200 asteeseen.
2. Ota iso kulho, jossa sekoitat jauheliha, kermaviili, ranskalainen sipulikeitto- pussi sekä kananmunat tasaisesti keskenään.
3. Rouhi sekaan mustapippuria ja muita mausteita maun mukaan (itse lisäsin minttua ja sopi loistavasti!)
4. Muotoile sopivankokoisia pihvejä uunipellille ja laita puhvit uuniin, kunnes pinta on kauniin tummanruskea.
5. Leikkaa sipulit renkaiksi ja kuullota paistinpannulla.


Pihvit voi myös paistaa pannulla, ja jos tahtoo vähän mureampaa, niin kananmunat voi myös jättää pois.

Ps. Kiitos äidille, joka täytti jääkaapin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti