3/02/2013

Porkkanasämpylät

n 22 sämpylää

5 dl laktoositonta kevytmaitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
5 rkl siirappia
4 keskikokoista porkkanaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 dl auringonkukansiemeniä
n. 8 dl sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja



1. Raasta porkkanat.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, siirappi, porkkanaraaste, auringonkukansiemenet sekä oliiviöljy.
3. Sekoita vehnäjauhot joukkoon. Lisää pikkuhiljaa sämpyläjauhot ja vaivaa tasaiseksi palloksi.
4. Jätä taikina kohoamaan ainakin kaksinkertaiseksi liinan alla. (n. 30 min)
5. Pyöritä taikinasta n. 22 sämpylää ja laita ne leivinpaperille uunipellille.
6. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
7. Jätä vielä kohoamaan liinan alle. (10-15 min)
8. Paista uunin keskiosasssa suunnilleen 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti